/ about

I flere år har jeg sammen med skulptører organisert kunstprosjekter i offentlig rom og deltatt i konkurranser innen prosjekter med utsmykning av offentlige bygg. Utfordringen ligger i utarbeidingen av felles ideer med henblikk på konsept, grafikk & skulptur.

Denne buen over det 3-dimensjonale arbeidet i rommet yter innflytelse på mine grafiske arbeider. Jeg er fascinert av arbeidet med materialer og den kunstneriske prosessen i trykkgrafikk. Det å konsipere en idé som skisse og deretter kombinere denne med mangfoldige trykktekniske muligheter, betyr essensen i mitt arbeid med grafikk.

 

I trykkgrafikken er jeg hovedsakelig opptatt av dyptrykk-prosessen. Kaldnålen brukes for tegningen og de mangfoldige trykkteknikkene gir meg en plattform for ethvert kunstnerisk utsagn. Med dette gjør jeg et forsøk på å formidle individuelle billedverdener, men i tillegg bruker jeg også fotografiske uttrykksmidler, som for eksempel reproduksjon av bilder i foto-polymer-trykkprosess. Trykkplaten danner den eksperimentelle malen for meg, som ikke nødvendigvis alltid må være sink- eller kobberplater. Hverdagslige metaller og materialer dokumenterer det tidsmessige aspektet i dyptrykk og er en stor inspirasjonskilde til å arbeide videre med de grafiske maler. I mine grafiske arbeider ønsker jeg å formidle innhold som baserer på konsepsjontelle grunnlag, som gjør oppmerksom på noe, forteller historier og som hele tiden lar seg transformere på nytt.